Over ons
Biografie

Nomads in Jazz is een collectief van zeer gevarieerde musici die samen diverse stijlen binnen de jazz onderzoeken en een nieuw gezicht geven. Middels deze tocht werken ze daarnaast ook aan een eigen repertoire van originals waarbij ze zich laten inspireren door de tocht die ze maken binnen de diverse stijlen. Ze laten zich bijvoorbeeld inspireren door Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gretchen Parlato, Eperanza Spalding, Christian Scott.

Zosja El Rhazi
Zosja is een Nederlandse zangeres en docent. Ze studeerde Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde in 2008 summa cum laude af met een 10.  Ze geeft als hoofdvakdocent les aan het het Artez Conservatorium in Zwolle en bracht in 2015 een album uit met haar eigen band. Al sinds 2007 werkt ze samen met Carlo, en in dit project komen hun kwaliteiten en natuurlijke samenwerking bij uitstek tot zijn recht.
Carlo Banning
Carlo studeerde Jazz aan het conservatorium van Amsterdam bij Ferdinand Povel en Jasper Blom. Daarna is hij een veelzijdig speler gebleken/geworden die van Jazz, tot Theater tot Clubs heeft bespeeld in allerlei zeer uiteenlopende formaties. Scallymatic Orchestra, De Wereldband, Wicked Jazz Sounds, Beatsclassics. Na al die jaren is hij toe aan het verder ontwikkelen van een meer eigen geluid middels diverse Jazzprojecten. Het Carlo Banning Quartet was er daar een van, en met Nomads in Jazz vervolgt hij zijn pad om te werken aan gemeenschappelijke eigen composities en podia te creëren en/of aan te doen waar mensen komen om te luisteren naar eigentijdse, dynamische jazzcomposities.
Vera Marijt
Vera is een Nederlandse pianist en componist werkzaam in de jazz en theater scene. Ze haalde haar master Jazz Piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en vervolgde haar studie aan McGill University of Music in Montréal, Canada. Hier bracht zij haar album “Insight Out” uit. Dit debuut album werd door ICI Radio Canada uitgeroepen tot één van de vijf beste nieuwe cd’s van 2015. Vera speelt veel met haar eigen trio. en ze werkte onder andere met klassiek zangeres Maria Fiselier en popzangeres/ danser Anne-Fay Kops.
Jonas Kroese
Jonas behaalde zijn bachelor aan het conservatorium van Utrecht in 2019.
‘Jonas is een organisch spelende drummer met een grote muzikale en technische vocabulaire, niks klinkt geforceerd. Altijd zoekend naar een eigen sound’ Aldus de examencommissie.
Hij speelde als sideman in verschillende projecten waaronder: ‘het Manon Nijenhuis kwintet’ ‘Catch the Sparrow’ ‘het Eli Westerveld kwartet’ ‘Concentric’ en zijn nieuwste project: ‘Nomads in jazz.’ Zijn spel kenmerkt zich door een mix van improvisatie en groove. Altijd opzoek naar nieuwe geluiden.
Florean Kruijswijk Jansen
Florean studeerde basgitaar jazz aan het conservatorium van Amsterdam bij onder andere Theo de Jong en Lené te Voortwis. Zijn jazz-geschoolde basis ziet hij als een ingang om zich muzikaal breed te oriënteren en te ontwikkelen. Zo nam hij albums op met singer songwriters Dené Theron en Mira Thomson, creatieve Beatles-covers met zijn trio Blackbird, maar ook virtuoze jazzrock met the New House en Music for Museums en intieme kamerjazz onder zijn eigen naam.
Op dit moment richt hij zijn artistieke carrière op zijn jazzrock pianotrio Zettai (EP “storyboard” komt uit in november 2020), “the Nomads in Jazz” en  als bassist/producer van muziek voor hardlopers in zijn project “SONE”, waarmee hij eind november 2020 zijn tweede album hoopt uit te brengen.


Testimonials