Over ons

foto: Bas Bijl

Biografie

Nomads in Jazz is een collectief van zeer gevarieerde musici die samen diverse stijlen binnen de jazz onderzoeken en een nieuw gezicht geven. Middels deze tocht werken ze daarnaast ook aan een eigen repertoire van originals waarbij ze zich laten inspireren door de tocht die ze maken binnen de diverse stijlen. Ze laten zich bijvoorbeeld inspireren door Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gretchen Parlato, Eperanza Spalding, Christian Scott.


_NIK2687-C--kopiëren
Zosja El Rhazi
Zosja studeerde Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde in 2008 summa cum laude af met een 10. Zosja mengt haar acting skills met een enorme liefde voor jazz, pop en wereldmuziek tot een unieke performance. Altijd zoekende naar eigenheid, puurheid en vrijheid in de muziek. Ze geeft als hoofdvakdocent les aan het het Artez Conservatorium en bracht in 2015 een album uit met haar eigen band. Al sinds 2007 werkt ze samen met Carlo, en in dit project komen hun kwaliteiten en natuurlijke samenwerking bij uitstek tot zijn recht.
_NIK2467-C-kopiëren
Carlo Banning
Op zijn 9e wist Carlo het, ik wil saxofoon spelen! Toen nog in de fanfare, maar uiteindelijk na een studie Technische Bedrijfskunde te hebben afgerond, alsnog gekozen voor het conservatorium. Hij studeerde Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ferdinand Povel en Jasper Blom. Zijn veelzijdigheid is kenmerkend en hij heeft dan ook altijd in zeer uiteenlopende formaties gespeeld. Op dit moment kiest hij voor verdieping in de Jazz muziek en het verder ontwikkelen van een meer eigen geluid middels diverse projecten. Het Carlo Banning Quartet was er daar een van, en met Nomads in Jazz vervolgt hij zijn pad om te werken aan eigen composities of eigentijdse vertolkingen van bestaande nummers.
_NIK2685-C--kopiëren
Martijn Hak
Martijn Hak studeerde Piano Jazz & Pop aan het Utrechts Conservatorium en Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht.
Hij is actief als toetsenist, componist en audio- en videoproducent. Hij houdt zich bezig met diverse muziekstijlen, waaronder jazz, pop en klassiek. Maar ook met filmische progressieve rock en fusion. De focus bij de Nomads ligt op zijn pianospel, maar ook de fusie met ander stijlen komt tot uiting in sommige van onze stukken.
_NIK2582-C--kopiëren
Jonas Kroese
Jonas behaalde zijn bachelor aan het conservatorium van Utrecht in 2019.
‘Jonas is een organisch spelende drummer met een grote muzikale en technische vocabulaire, niks klinkt geforceerd. Altijd zoekend naar een eigen sound’ Aldus de examencommissie.
Hij speelde als sideman in verschillende projecten waaronder: ‘het Manon Nijenhuis kwintet’ ‘Catch the Sparrow’ ‘het Eli Westerveld kwartet’ ‘Concentric’ en zijn nieuwste project: ‘Nomads in jazz.’ Zijn spel kenmerkt zich door een mix van improvisatie en groove. Altijd opzoek naar nieuwe geluiden.
_NIK2539-C--kopiëren
Pieter Althuis
Pieter groeide op in een muzikaal gezin met uiteenlopende muziek, van Bach tot Nederlandse luisterliedjes.
Al heel vroeg wist hij dat hij bas wilde spelen. Zijn ouders gaven hem eerst een klassieke gitaar, maar hij stemde de snaren van zijn gitaar meteen zo laag mogelijk en zocht alle baslijnen uit van de muziek uit de hitlijsten. Zo is het begonnen!
Bij zijn opleiding op het Artez Conservatorium, (Arnhem, Enschede, Zwolle) groeide zijn affiniteit met de jazzmuziek. Maar zijn veelzijdigheid levert bij Nomads de ultieme basis op en balans tussen liedjes en vrije improvisaties.